Kauno ir Kava de‘Tirenio draugystės sukakties proga – išskirtinė dovana italams

Miestai partneriai – Kaunas ir Kava de‘Tirenis (Italija) – šią savaitę švenčia dešimties metų bendradarbiavimo sukaktį. Į Italiją išvykę Kauno miesto atstovai veža ypatingą dovaną – menininko Egidijaus Rudinsko specialiai šiai progai sukurtą grafikos darbą, vaizduojantį svarbiausius abiejų miestų objektus ir istorinius įvykius.

Į Kava de‘Tirenį šį ketvirtadienį išvyko Kauno vicemerės Rasos Šnapštienės vadovaujama oficiali delegacija. Italijoje taip pat vieši ir Kauno „Tauro“ sporto mokyklos auklėtiniai.

„Tai vienas iš pagrindinių miesto partnerių, su kuriuo labai maloniai bendradarbiaujame kultūros ir sporto klausimais. Džiugu, jog ir Kauno „Tauro“ sporto mokyklos jaunieji futbolininkai turėjo galimybę aplankyti Italiją“ ir išbandyti jėgas svetur „ –akcentavo Kauno miesto tarybos narys Mantas Jurgutis.

Programos „Jaunieji ambasadoriai“ pagalba į Italiją išvykę jaunieji futbolininkai dvejose pirmose rungtynėse su vietos sportininkais iškovojo dvi pergales. Visi Kauno atstovai šį savaitgalį dalyvaus vienoje svarbiausių Kava de‘Tirenio švenčių „Montecastello“. Jos metu vietiniams bus dalijami leidiniai „Atrask Italiją Kaune“. Šis turistinis maršrutas gimė per 2017 metais Kaune vykusias Italų dienas. Susitikimų su Kava de‘Tirenio vadovais metu bus derinami parodos apie Kauno tarpukario modernizmo architektūrą eksponavimo šiame Italijos mieste klausimai.

Kauno ir Kava de‘Tirenio bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta 2008 metų birželio 10 dieną. Vienas iš sėkmingiausių miestų bendradarbiavimo pavyzdžių buvo 2017 metais Kaune vykusios Italų dienos, kauniečiams leidusios geriau susipažinti su italų kultūra.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content