Šilumos kaina Kaune nuo balandžio 1 d. mažėja dar 11,8 proc.

Nuo š. m. balandžio 1 d. šilumos kaina Kaune mažėja dar 11,8 proc. Vietoje šiuo metu galiojančios 5,81 ct/kWh su PVM centralizuotai tiekiamos šilumos kainos, nuo š. m. balandžio 1 d. įsigalios 5,12 ct/kWh su PVM vartotojams tiekiamos šilumos kaina. Šilumos kaina Kaune mažėja jau trečias mėnuo iš eilės.

Šilumos kaina mažėja dėl vėl pradėjusios mažėti biokuro kainos bei sumažėjusių AB „Kauno energija“ perkamos šilumos kainų.

Šiuo metu Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (toliau – Komisija) įstatymų nustatyta tvarka vykdo AB „Kauno energija“ bazinės šilumos kainos perskaičiavimą, po kurio, tikėtina, kad galutinė šilumos kaina kauniečiams bei Jurbarko gyventojams dar sumažės.

Nepaisant to, pastaruoju metu viešojoje erdvėje nesibodima manipuliuoti vartotojų nuotaikomis, publikuojant faktais nepagrįstus straipsnius apie „brangiausią kainą“, apie vartotojų „permokas“ už šilumą, „riebius pelnus“ ir t. t. Atsakydama į šiuos nepagrįstus kaltinimus, AB „Kauno energija“ dar kartą primena, kad bendrovės tiekiamos šilumos kaina griežtai nustatoma pagal Komisijos patvirtintą metodiką. Ir viešas „švaistymasis“ nepagrįstais skaičiais apie kokias nors „permokas“ tik dar žalą visam centralizuotai tiekiamos šilumos sektoriui.

Pagal tą pačią metodiką numatomas ir galimas didesnės investicijų grąžos grąžinimas vartotojams, jei toks būtų nustatytas perskaičiuojant bazines šilumos kainas, kaip tai numato metodika.

Galutinė centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens kaina perskaičiuojama ir nustatoma kiekvieną mėnesį, priklausomai nuo kuro bei perkamos šilumos kainų.

Šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke mažėja jau trečias mėnuo iš eilės. Š. m. vasarį, palyginus su sausiu, centralizuotai tiekiamos šilumos kaina mažėjo 0,9 proc. Kovą šilumos kaina mažėjo dar 5,16 proc., o balandį – dar 11,8 proc.

Vartotojai vis dar dažnai painioja šilumos kainą su sąskaitos už suvartotą šilumą dydžiu. Sąskaitos dydis yra šilumos kainos ir suvartoto šilumos kiekio sandauga. Didžiausią įtaką sąskaitų už suvartotą šilumą dydžiui turi šilumos suvartojimas, kuris, savo ruožtu, įtakojamas šaltų orų bei deklaruoto suvartoto karšto vandens kiekio.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content