Priimami prašymai Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijai gauti

Kauno miesto savivaldybės sporto stipendija skiriama olimpinių individualių sporto šakų Kauno miesto sportininkams, tarp jų ir neįgaliesiems, kurie negauna sporto stipendijos ar kitos finansinės paramos iš kitų sporto organizacijų. Galutinis prašymo pateikimo terminas – 2018 m. vasario 2 d.

Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos skyrimo tvarką, bendruosius skyrimo principus apibrėžia Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos nuostatai, kurių nauja redakcija patvirtinta Kauno miesto savivaldybės tarybos 2017 m. vasario 7 d. sprendimu Nr. T-40.

Sporto stipendija skiriama iki 20 metų amžiaus talentingiems ir perspektyviems sportininkams, per vienerius metus Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatuose, pirmenybėse, žaidynėse pasiekusiems aukštų sportinių rezultatų:

  1. Lietuvos jaunimo čempionatuose, pirmenybėse olimpinėje rungtyje užėmusiems 1 vietą;
  2. Lietuvos suaugusiųjų čempionatuose olimpinėje rungtyje užėmusiems 1–3 vietas;
  3. pasaulio jaunimo čempionatuose olimpinėje rungtyje užėmusiems 1–24 vietas (aplenkusiems vieną penktadalį dalyvių);
  4. pasaulio jaunimo olimpinėse žaidynėse užėmusiems 1–24 vietas;
  5. Europos jaunimo čempionatuose olimpinėje rungtyje užėmusiems 1–16 vietas (aplenkusiems vieną penktadalį dalyvių);
  6. pasaulio jaunių čempionatuose olimpinėje rungtyje užėmusiems 1–16 vietas (aplenkusiems vieną penktadalį dalyvių);
  7. Europos jaunių čempionatuose olimpinėje rungtyje užėmusiems 1–12 vietas (aplenkusiems vieną penktadalį dalyvių);
  8. Europos jaunimo olimpiniame festivalyje užėmusiems 1–12 vietas (aplenkusiems vieną penktadalį dalyvių);
  9. pasaulio suaugusiųjų čempionatuose užėmusiems 1–30 vietas;
  10. Europos suaugusiųjų čempionatuose užėmusiems 1–24 vietas.

Iki 30 procentų asignavimų, numatytų Savivaldybės biudžete sporto stipendijoms, Savivaldybės sporto stipendijos skyrimo komisijos siūlymu sporto stipendija gali būti skiriama 20–26 metų amžiaus sportininkams, atitinkantiems aukščiau nurodytus kriterijus.

Pretendentus sporto stipendijai gauti rekomenduoja ir prašymus rašo:

  • Kauno miesto savivaldybės sporto mokyklos, prieš tai kandidatūras apsvarstę mokyklų tarybose;
  • sporto klubai ir asociacijos, prieš tai kandidatūras apsvarstę visuotiniame narių susirinkime ar valdyboje.

 

Prašymo rengimo ir pateikimo tvarka, terminai

Siekiant, kad sportininkui būtų skirta Kauno miesto savivaldybės sporto stipendija, sporto organizacijos turi užpildyti ir pateikti nustatytos formos Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos prašymą (forma pridedama) ir kitus dokumentus:

  • Sportininko asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją;
  • Dokumentų, patvirtinančių sportininko pasiekimus oficialiose varžybose, kopijas;
  • Kauno sporto medicinos centro sportuojančiojo ir kūno kultūros ir sporto užsiėmimus lankančiojo pažymą (forma 068/a) sporto stipendijai gauti.

Prašymas gali būti teikiamas vienu iš būdų: raštu arba elektroninėmis priemonėmis per Savivaldybės elektroninių paslaugų sistemą (https://ep.kaunas.lt/).

Jei prašymas teikiamas raštu, jis ir jo priedai siunčiami paštu arba pristatomi į vietą adresu: Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyrius, J. Gruodžio g. 16, Kaunas (202 kabinetas). Prašymas turi būti užpildytas kompiuteriu, atspausdintas, pasirašytas ir kartu su pridedamais dokumentais susegtas į lengvai išardomus segtuvus. Ranka užpildyti prašymai nebus priimami.

Jei prašymas su pridedamais dokumentais teikiamas per Savivaldybės elektroninių paslaugų sistemą (https://ep.kaunas.lt/), sporto organizacijos užpildo prašymo formą, ją atspausdina, pasirašo ir nuskanavę kartu su pridedamais dokumentais PDF formatu ir papildomai pridedama prašymo el. versija „Word“ formatu įkelia į sistemą.

Galutinis prašymo pateikimo terminas – 2018 m. vasario 2 d.

Jei prašymas siunčiamas paštu, pateikimo data laikoma išsiuntimo iš pašto antspaudo data. Jei prašymas teikiamas per Savivaldybės elektroninių paslaugų sistemą, pateikimo data laikoma elektroninėje sistemoje pateikimo momentu fiksuota data. Jei paraiška pristatoma į Sporto skyrių, galutinis terminas yra 2018 m. vasario 2 d. 15 val.

Gauti prašymai yra registruojami. Po nustatyto termino pateikti prašymai nenagrinėjami.

 

Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos prašymas

Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos nuostatai

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content