Turizmo vystymas gamtos ir kultūros paveldo objektuose Elke ir Kaune

Kauno ir Elko (Lenkija) miesto savivaldybės 2017 m. sausio 1 d. drauge pradėjo įgyvendinti projektą „Tarpvalstybinis turizmo vystymas gamtos ir kultūros paveldo objektuose Elke ir Kaune“, finansuojamą Interreg V-A Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimo programos.

Projekto tikslas – paskatinti, kad būtų labiau naudojamasi gamtos ir kultūros paveldo objektais turizmo reikmėms Elke ir Kaune.

Pagrindinė projekto veikla numatoma Kaune yra Kauno pilies teritorijoje, šlaite, kultūros reikmėms įrengti amfiteatrą ir atlikti žvalgomuosius archeologinius tyrimas, o Elke – aktyviam ir pasyviam poilsiui pritaikyti Elko ežero pakrantės teritoriją.

Projekte numatomos ir kitos bendros veiklos, skatinančios turizmą gamtos ir paveldo objektuose Elke ir Kaune: bendrų pasiūlymų turistams, turizmo vadovo, miestų reklaminių klipų parengimas, kultūrinių renginių organizavimas, viešinimas spaudoje. Projekto lėšomis Kaune taip pat bus įrengti 4 interaktyvūs lauko infoterminalai bei surinkta istorinė medžiaga, kurios pagrindu parengtas pasakojimas, skirtas lenkų turistų pritraukimui.

Viena iš projekto veiklų yra skatinti įgyvendinti bendrus turizmo projektus, susipažinti su kaimyniniu pasienio regionu. Elko savivaldybė 2017m. birželio 21 – 23 dienomis organizavo dviračių žygį, kuriame dalyvavo 30 turizmo, verslo, viešojo administravimo ir kitų  sričių specialistų iš Elko ir Kauno miestų. Dviračių žygyje Elke dalyvavo specialistai iš Kauno miesto savivaldybės administracijos Plėtros programų ir investicijų, Aplinkos apsaugos, Transporto ir eismo organizavimo skyrių, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, VšĮ Kaunas In, UAB Babilonas Lt, UAB „Udriaus projektai“ (Superkelionės.lt), Kauno kolegijos.

Renginio dalyviams buvo pristatyti įgyvendinami projektai Elke, kurie yra finansuojami Europos Sąjungos lėšomis, supažindinti su projekto „Tarpvalstybinis turizmo vystymas gamtos ir kultūros paveldo objektuose Elke ir Kaune“ pagrindine partnerių projekto veikla – numatytos teritorijos Elko ežero pakrantės išvystymu, pritaikant ją poilsio ir turizmo reikmėms, pasidalinta gerąja patirtimi įgyvendinat projektus ir numatant tolesnį bendradarbiavimą ateityje.

2017 m. rugsėjo mėn. Elko miesto delegacija planuoja atvykti į Kauną susipažinti su miestu, mieste įgyvendinamais projektais.

Projektas bus įgyvendinamas iki 2018 m. gruodžio 31 d.

Bendras projekto biudžetas 970 934,75 Eur, ES dalis 825 294,53 Eur.

Kauno miesto biudžetas 256 122,20 Eur, iš jų 38 418,33 Eur (15%) Kauno miesto savivaldybės prisidėjimas.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content