Į saugomas teritorijas įvažiuoti reikalingus leidimus išdavinės VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“

Kaune leidimus įvažiuoti mechaninėms transporto priemonėmis į valstybės saugomas teritorijas nuo 2017 metų sausio mėnesio 1 dienos išduos VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“. Leidimų išdavimo tvarka nesikeis.

Valstybės saugomos Kauno miesto savivaldybės teritorijos: Laisvės al. (nuo Nepriklausomybės a. iki Vilniaus g.), Vilniaus g., S. Daukanto g., Nepriklausomybės ir Vienybės aikštės.

Už vienos dienos leidimą įvažiuoti į valstybės saugomas teritorijas lengvuoju automobiliu arba lengvuoju krovininiu automobiliu (masė iki 3,5t) nustatytas 6 eurų rinkliavos mokestis. Už mėnesinį leidimą įvažiuoti lengvuoju arba lengvuoju krovininiu automobiliu – 80 eurų mokestis. Už vienos dienos leidimą įvažiuoti į saugomas teritorijas transporto priemonėmis, kurių bendroji masė ne didesnė kaip 12 t. yra nustatytas 30 eurų mokestis. Už vienos dienos leidimą įvažiuoti į saugomas teritorijas transporto priemonėmis, kurių bendroji masė didesnė kaip 12 t. yra nustatytas 50 eurų mokestis.

„Transporto priemonių savininkai, įvažiuodami į valstybės saugomas teritorijas, privalo pritvirtinti leidimą automobilio viduje prie priekinio stiklo, kad aiškiai matytųsi“, – primena Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Pasibaigus leidimo galiojimo laikui, prarandama teisė įvažiuoti į vietinės reikšmės apsaugines zonas. Galimai įvykdžius šį pažeidimą, pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 (6) str., numatyta bauda nuo 23 iki 40 eurų.

Rinkliava netaikoma į valstybės saugomas teritorijas įvažiuojančių specialios paskirties  (greitosios medicinos pagalbos, gaisrinės, policijos, avarinės ir komunalinio ūkio) tarnybų transporto priemonėms, šiose teritorijose esančiuose namuose registruotiems transporto priemonių savininkams (vairuotojams).

Detalesnė informacija apie leidimų išdavimą, tel.: 8-687-54621, arba  internetinėje svetainėje www.parkavimaskaune.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content