Pradedamas įgyvendinti projektas „Lietuvos tarpukario (1918-1940 m.) architektūra“

untitled2Kauno miesto savivaldybės administracija (projekto vykdytojas) pradeda įgyvendinti e-rinkodaros projektą „Lietuvos tarpukario (1918-1940 m.) architektūra“ (toliau – Projektas). Projektą įgyvendina su penkiais  partneriais: Plungės rajono savivaldybės administracija, Palangos miesto savivaldybės administracija, Telšių rajono savivaldybės administracija, Druskininkų savivaldybės administracija, Birštono savivaldybės administracija.

Projekto paraiška parengta vadovaujantis 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ priemone Nr. 05.4.1-LVPA-K-808 „Prioritetinių turizmo plėtros regionų e. rinkodara“.

Projekto tikslas – didinti kultūros paveldo objektų, esančių  projekte dalyvaujančių savivaldybių teritorijose, lankomumą ir žinomumą e-rinkodaros priemonėmis.

Projekto uždavinys – pasitelkiant šiuolaikines e-rinkodaros priemones pristatyti Kauno miesto, Plungės rajono, Palangos miesto, Telšių rajono, Druskininkų ir Birštono pasirinktus kultūros paveldo objektus, didinti Lietuvos tarpukario (1918-1940 m.) architektūros objektų lankomumą ir žinomumą.

2015 m. Kauno moderniajai architektūrai buvo suteiktas Europos paveldo ženklas, tų pačių metų gruodžio mėnesį Kauno miestas pateko į UNESCO kūrybinių miestų sąrašą – dizaino srityje, kurio pirmosios užuomazgos atsirado tarpukariu.  Šie pasaulio ekspertų  suteikti įvertinimai, skatina aktyviai didinti Kauno miesto tarpukario, moderniosios architektūros,  žinomumą ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Kartu su Kauno objektais svarbu atspindėti ir bendrą Lietuvos tarpukario architektūros kontekstą, įtraukiant į maršruto kūrimą Palangos, Druskininkų, Birštono, Plungės ir Telšių miestus. Kauno objektai atspindi reprezentacinę svarbiausių valstybės institucijų architektūrą, bei  išsamiausiai atskleidžia stilistines to meto tendencijas sklidusias į visą Lietuvą. Plungė ir Telšiai reprezentuoja mažesniuosius miestelius, kuriuose ryškūs modernumo ženklai pynėsi su lokaliomis statybos tradicijomis. Birštono, Druskininkų ir Palangos: šiuose miestuose gausiausia unikalios kurortinės architektūros koncentracija.

Projektui atrinkti 43 objektai pasižymi kultūrine ir istorine svarba.Tikslui pasiekti bus kuriamos e-rinkodaros priemonės, padėsiančios susipažinti su Lietuvos tarpukario (1918-1940 m.) architektūros paveldo objektais ir jų maršrutu:

  1. Internetinės svetainės kūrimas ir administravimas
  2. Mobilioji aplikacija
  3. Socialinių tinklų rinkoda
  4. Reklama internetiniuose portaluose
  5. Turinio rinkodaros darbai

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia – 2016 m. liepos 26 d., pabaiga – 2018 m. liepos 26 d.

Projekto vertė – 279402,46 Eur. Projekto ES fondų finansuojamoji dalis sudaro 85 proc. visų tinkamų finansuoti Projekto išlaidų, t.y. 237492,09 Eur. Projektui finansavimas skirtas iš Europos regioninės plėtros fondo.

 

Projekto partneriai:

untitled

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content