Atgimimas: Lietuvos automobilių sporto meka pradeda naują etapą

Kačerginės pašonėje iškilmingai pažymėtas naujas etapas Lietuvos automobilių sporto istorijoje. Kauno miesto ir rajono savivaldybės drauge su Kūno kultūros ir sporto departamentu pasirašė viešosios įstaigos „Nacionalinis žiedas“ steigimo sutartį. Naujoji įstaiga valdys vienintelę Lietuvoje žiedinių lenktynių trasą ir rūpinsis jos atgimimu.

Prieš 55 metus Kauno pašonėje pastatyta ir pradėta naudoti vienintelė šalyje žiedinių lenktynių trasa sulauks permainų ir atnaujinimų. Ją valdys naujai įkurta organizacija, kuri yra pasiruošusi kardinaliai pagerinti „Nemuno žiedo“ trasos kokybę, infrastruktūrą ir bendrą lankytojų bei dalyvių gerbūvį. Planuojama, kad pirmajame etape tam bus skirti 5 mln. eurų. Iniciatyvos tikimasi sulaukti ir iš verslo.

Pasak specialistų, pagaliau prasidėjusios permainos reiškia naują ir reikšmingą puslapį Lietuvos automobilių sporto istorijoje, svarbų šuolį Kauno regiono plėtroje bei proveržį visoje šalyje. Krepšinio sostine dažnai tituluojamas Kaunas nuo šiol visai šaliai ir svečiams iš užsienio  vis dažniau primins esąs ir automobilių bei motociklų sporto lopšys.

„Klausimas „būti ar nebūti“ šiai trasai Lietuvoje daugelį kamavo ilgą laiką, tad šiandien steigėjai prisiėmė nemažą atsakomybę ir panaikino nežinomybę. Mes labai aiškiai išgirdome automobilių ir motociklų sporto bendruomenes, federacijų vadovus ir puikiai suprantame, kad toks objektas šaliai reikalingas ir privalo būti. Juolab kad tai turi ir visi mūsų kaimynai – latviai, estai ir lenkai. Džiaugiuosi, kad mus išgirdo Vyriausybė, o dar smagiau, kad mūsų partneriais tapo abi – Kauno miesto ir rajono – savivaldybės. Tai suteiks daugiau galimybių investicijoms ir mes šią trasą paversime Europinio ar bent jau mūsų regiono lygio objektu“, – tvirtino Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius.

„Akivaizdu, kad šio žiedo potencialas yra išties didelis ir plėtra bei efektyvumas turi dideles perspektyvas. Be motociklų ir automobilių lenktynių, čia gali būti puoselėjamas kartingo bei dviračių sportas. Vietos užtektų ir kultūros renginiams, kurie puikiai tarnautų Kaunui bei visai Lietuvai, o taip pat ir čia vis dažniau atvykstantiems svečiams iš svetur“, – pastebėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Į šios trasos ateitį žvelgiame labai pozityviai ir tikime didelėmis jos perspektyvomis“, – pasirašant viešosios įstaigos „Nacionalinis žiedas“ steigimo sutartį, akcentavo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Naujosios organizacijos iniciatorius Arūnas Samochinas pabrėžė, kad „Nemuno žiedo“ trasa ir toliau veiks trimis krytimis: sportas, socialinė veikla ir turizmas. Šiemet „Nemuno žiedas“ be automobilių ir motociklų sporto atvėrė naujus horizontus, į trasą pakviesdamas bėgimo ir dviračių sporto entuziastus. Šios sporto šakos čia ir toliau ras vietos. Be to, toliau bus tęsiami sėkmės sulaukę projektai – žiemiško vairavimo mokymai bei iš gatvėse vykdavusių nelegalių lenktynių į uždarą trasą priviliotų entuziastų varžybos.

„Ši diena yra itin reikšminga Lietuvos automobilių sportui. „Nacionalinio žiedo“ steigėjams ir visam būsimam kolektyvui linkiu kūrybiškumo, išradingumo, ištvermės ir, žinoma, sėkmės“, – linkėjo Lietuvos automobilių sporto federacijos viceperezidentas, legendinis lenktynininkas ir nusipelnęs treneris Jonas Dereškevičius.

Vienos didžiausių Kaune „Juta Racing“ lenktynių komandos vadovas ir treneris Audrius Gelžinis prognozavo, kad į Kačerginės pusę ilgainiui vėl atsigręš pajėgiausi Lietuvos ir kaimyninių šalių lenktynininkai, pilotuojantys modernią techniką: „Tai nauja viltis mūsų lietuviškajai automobilių sporto mekai. Tikiu, kad čia atsiras vietos ir mokykloms, kurios išugdys naują gerų, greitų ir sąžiningų lenktynininkų kartą. Iki šiol vien trasos lygumas kėlė problemų ir čia negalėjo pasirodyti moderniausi lenktyniniai automobiliai, bet tikiu, kad jau netolimoje perspektyvoje situacija pasikeis iš esmės.“

Modernizuojant trasą ir kuriant bei tobulinant komplekso infrastruktūrą, darbus ketinama vykdyti kompleksiškai, skiriant dėmesį ne vien kelio dangos kokybei, bet ir bendram žiedo saugumui. Nors šiuo metu bankrutuojanti VšĮ „Nemuno žiedas“ jau liepos viduryje bus likviduojama, automobilių sporto mylėtojai tikisi išsaugoti šį  istorinį trasos vardą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content