Visuomenės sveikatos stiprinimu besidominčios organizacijos kviečiamos paskubėti

Kauno savivaldybės inicijuota programa „Iniciatyvos Kaunui“ įsibėgėja. Per keletą savaičių iš nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių sulaukta daugiau nei 150 paraiškų. Kol kas mažiausiai dėmesio sulaukė Visuomenės sveikatos stiprinimo sritis.

Paraiškos kviečiamos teikti  pagal visuomenės sveikatos stiprinimo srities prioritetus, tokius kaip visuomenės psichikos sveikatos stiprinimas ir sutrikimų profilaktika (savižudybių, smurto prevencija, streso valdymo gerinimas, psichosocialinių paslaugų plėtra), priklausomybę sukeliančių medžiagų (alkoholio, tabako, narkotinių ir psichotropinių medžiagų) vartojimo prevencija.

„Sveikatos stiprinimas bei sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo skatinimas yra vieni svarbiausių veiksnių, įtakojančių kauniečių sveikatą. Todėl bendruomenės ir NVO turinčios idėjų, kaip pagerinti miestiečių sveikatą, kviečiamos teikti paraiškas“, – teigė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Asta Garmienė.

Naujos programos metu miestas finansuoja ne organizacijas, bet projektus, kurie sprendžia aktualias problemas ir yra orientuoti į aiškius rezultatus, kurie pagerins kauniečių gyvenimą. Planuojama, jog per 2016 metus pavyks įgyvendinti apie 100 projektų.

Konsultacijas ir metodinę pagalbą teikia Kauno miesto savivaldybės administracijos Plėtros programų ir investicijų skyrius. Kontaktiniai asmenys: vyriausioji specialistė Vitalija Romanovienė, el.p. [email protected], tel. (8 37) 42 46 30, vyriausioji specialistė Ernesta Ratkelienė, el.p. [email protected], tel. (8 37) 42 56 26.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content