Dviračių nuoma Kaune – nuo gegužės

Viso pasaulio didmiesčiuose itin populiari dviračių nuomos paslauga Kaune turėtų atsirasti šio pavasario pabaigoje. Kaune taip pat ketinama pradėti teikti kituose miestuose pasiteisinusias automobilių dalinimosi paslaugas.

„Praėjusiais metais buvo skelbtas viešas konkursas dėl dviračių nuomos punktų įrengimo. Atsirado tik vienas dalyvis ir kiek vėliau jis pasitraukė, nusprendęs, jog tokia veikla nerentabili. Todėl suradome kitą būdą, pagal kurį su pasiūlymais teikti šias paslaugas gali kreiptis bet kuri įmonė“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Kauno miesto savivaldybei pasiūlymą pateikusi Vilniuje automobilių dalinimosi paslaugą „CityBee“ teikianti įmonė „Prime Leasing“ Kaune pradėti nuomoti dviračius ketina nuo šių metų gegužės 1 dienos. Planuojama, kad kauniečiai ir miesto svečiai galės naudotis 150-200 dviračių, kuriuos ketinama nuomoti ne trumpiau nei šešis mėnesius per metus.

Įmonė taip pat planuoja Kaune teikti automobilių dalinimosi paslaugą „CityBee“. Kauno miesto taryba pritarė siūlymui dalinimuisi skirtus automobilius atleisti nuo mokesčio už parkavimą. Pirmajame etape bendrovė „Prime Leasing“ ketina naudoti 50 automobilių. Atsižvelgus į situaciją rinkoje, ateityje šis skaičius gali išaugti iki 100. Specialistų skaičiavimais, dėl suteiktos lengvatos Kauno miesto biudžetas per metus negaus 30,4 tūkst. eurų pajamų. Automobilių dalinimosi paslaugą ketinama teikti 36 stotelėse, iš kurių tik 10 bus centrinėje miesto dalyje.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content