Sausio 13-ąją Kaune vyko ir tradiciniai renginiai, ir naujos iniciatyvos

Kaune minint sausio 13-osios 25-metį vyko tradiciniai atminimo renginiai, kuriuose netrūko ir naujų iniciatyvų. Viena iš jų  – šviesų instaliacijos. Laisvės gynėjų dienos proga Vytauto Didžiojo karo muziejaus fasadas ir jo prieigos buvo apšviestos Lietuvos vėliavos spalvomis.

Kaune Sausio 13-ajai – Laisvės gynėjų dienai – skirti renginiai prasidėjo dar išvakarėse surengta pilietiškumo akcija prie laužų „Būkime kartu!“. Antradienį, vidurdienį, tradiciškai Sausio 13-osios aukos buvo pagerbtos pačioje garbingiausioje vietoje, prie Laisvės paminklo ir Nežinomo kario kapo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

„Sausio 13- oji visada išliks reikšminga diena mums. Ši diena įrašyta mūsų istorijos puslapiuose. Tai mūsų valstybės vienybės pagrindas. Prieš 25-erius metus visi kartu išgyvenome dramatiškus mūsų šalį sukrėtusius įvykius, tad ir šiandien nepamirškime už mūsų visų laisvę kovojusių žmonių atminimo“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas, socialdemokratų atstovas Vasilijus Popovas.

Vido Bareikio, Ramintos Naujanytės-Bjellės, jaunųjų bardų atliekamos dainos, Roberto Mullano filmo „Mes dainuosim“ peržiūra, lauke degantys laužai, karšta arbata ir daug jaudinančių pokalbių. Tokį netradicinį Laisvės gynėjų dienos atminimo vakarą „Ar žinai kam dėkoti už LAISVĘ, kurią turi?“ naktį iš sausio 12-osios į sausio 13-ąją surengė Kauno technologijos universitetas (KTU), prisijungti kviečiantis ir miesto bendruomenę.

Laisvės gynėjų dienos renginius vainikavo nemokamas koncertas „Žalgirio“ arenoje, kur koncertavo Kauno valstybinis choras, solistai R. Vaicekauskaitė, L. Mikalauskas, E. Kalvaitytė Vitkauskienė, G. Janonytė, A. Kurmalijevas, S. Burneikis. Sausio 13-osios proga į renginį Kauno savivaldybės Didžiojoje salėje rinkosi ir Kauno Deputatų klubas.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content