Permainos Kaune: mažiau mugių, daugiau kokybės ir skaidrumo

Kauno miesto savivaldybė eis ne kiekybės, o kokybės keliu. Nuspręsta, kad nuo kitų metų Kaune vyks dvi didžiosios mugės – pavasarį ir rudenį. Jų organizatoriai bus parenkami konkurso metu.

,,Pastaraisiais metais miesto centre muges organizuodavo kas nori ir kada nori – tereikėdavo pateikti savivaldybei prašymą ir gauti leidimą. Todėl, pavyzdžiui, rudenį du savaitgalius iš eilės miesto centras tapdavo ne kokybiškos mugės vieta, o turgumi. Analizavome, kaip elgiasi kiti miestai ir radome sprendimo būdą, kad miestą reprezentuojančios mugės turėtų būti dvi. Tai pavasario ir rudens mugės, kurias organizuoti bus skelbiami viešieji konkursai”, – kalbėjo Kauno miesto tarybos narys, visuomeninės organizacijos “Vieningas Kaunas” atstovas Andrius Palionis.

Pagal iki šiol galiojusią tvarką leidimai organizuoti muges, kaip ir kitus renginius, būdavo išduodami vadovaujantis Renginių organizavimo Kauno miesto viešosiose vietose tvarkos aprašu, kuriame nustatyta mugės, kaip renginio, organizavimo tvarka, tačiau nėra reglamentuota mugių organizavimo vieta, jų skaičius per metus, organizatorių parinkimo sąlygos ir kt.

„Leidimus renginiams išduodanti Renginių organizavimo viešosiose miesto vietose komisija pastaraisiais metais susidurdavo su sunkumais, kuomet dėl nepakankamo teisinio reglamentavimo buvo sudėtinga nuspręsti, kurios mugės gali vykti miesto centre ir prisidėti prie teigiamo miesto įvaizdžio kūrimo. Esant keliems beveik analogiškiems skirtingų organizatorių prašymams, kildavo problemų priimant sprendimą dėl leidimų išdavimo, sulaukdavome pareiškėjų nepasitenkinimo“, – aiškino Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content