Kaune keičiasi priėmimo į darželius tvarka: bus daugiau skaidrumo

Kauno miesto taryba antradienį pritarė siūlymui patobulinti patekimo į darželius tvarką. Specialistų teigimu, šie pokyčiai padės užtikrinti skaidrią ir patikimą patekimo į darželius sistemą bei dar labiau sumažins laukiančių eilę.

„Šis sprendimas suteiks lygias galimybes patekti ikimokyklines įstaigas ir bus daug aiškesnis ir suprantamesnis tėvams, kurie ir taip patiria nemažai streso. Visi tie, kurie turės lengvatų, bus vienoje eilėje, o tų šeimų vaikai, kurie neturi lengvatų – kitoje. Pakeitimų esmė – kad abi eilės slinktųsi lygiagrečiai ir būtų naudojamas užtrauktuko principas“, – aiškino Kauno miesto tarybos narys, liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis.

Keičiasi grupių formavimo tvarka                            

Šiuo metu veikianti sistema pati atrenka vaikus, kurie dėl turimų lengvatų „aplenkia“ kitus laukiančiuosius, todėl neretai pasitaiko atvejų, kuomet eilės viršuje esantys vaikai atsiduria kur kas žemiau.

„Iki šiol pagal galiojančią tvarką tų šeimų vaikai, kurie turi tam tikrų lengvatų, atsiduria prieš tuos, kurie tų lengvatų neturi. Pasitaiko atvejų, jog eilės viršuje buvę vaikai atsiduria kur kas žemiau. Natūralu, kad tokiais atvejais tėvams kyla įtarimų dėl galimo neskaidrumo“, – akcentavo tarybos narys R. Mikaitis.

Naujojoje tvarkoje numatyta, kad jei vaikas patenka į vieną iš prašyme nurodytų darželių ir jeigu nepageidauja likti kitos alternatyviai pasirinkto darželio eilėje, tėvai turės apie tai raštu informuoti ikimokyklinės įstaigos ir savivaldybės atstovus per 10 darbo dienų. Jeigu vaikas pateks į abi tėvų pasirinktas pageidaujamas lankyti įstaigas, tėvai turės per  5 darbo dienas informuoti tą švietimo įstaigą, kurią lankys vaikas.

„Siekiant, kad esamos vietos darželiuose būtų kaip galima greičiau pasiūlytos tėvams, šie pakeitimai padės kontroliuoti laukiančiųjų eiles“, – kalbėjo savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Sprendžia trūkumą

Iki kitų metų rugsėjo 1-osios į Kauno miesto darželius pateks visi norintys – apie tokį tikslą vasarą garsiai prabilę Kauno miesto vadovai skelbia pasiekę pusiaukelę. Per kelis pastaruosius mėnesius Kauno daugiafunkciuose centruose ir darželiuose įkurtos 455 naujos vietos.

Spręsti darželių trūkumą padeda ir nuo liepos pradžios Kaune įsigaliojusi 100 eurų kompensacijos tvarka. Į savivaldybės įkurtus darželius netilpusių vaikų tėvai, savo atžalas vedantys į privačias įstaigas, gali gauti 100 eurų mėnesinę kompensaciją.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

VAIKAI_2

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content