Jaunųjų Kauno verslininkų idėjos skinasi kelią į tarptautinius vandenis

Kaune – puikios sąlygos kurtis ir plėtotis naujam verslui. Tuo galima įsitikinti pažvelgus į verslą pradėjusių jaunuolių sėkmingus pavyzdžius. Kauno miesto savivaldybė prie išskirtines idėjas įgyvendinančių jaunųjų verslininkų sėkmės prisideda vykdydama programą „Kauno startuoliai“.

Kauno technologijos universiteto absolventų sukurta daugiafunkcinė slaugos lova jau sulaukė tarptautinio pripažinimo. Įmonės „Alovita“ suprojektuota pragulų prevenciją užtikrinanti lova yra vienintelė pasaulyje, turinti šoninio pervertimo funkciją ir galinti ligonį paversti 70 laipsnių kampu.

Vartymo mechanizmas pritvirtintas prie lovos čiužinio grotelių, o ligoniui ar jį slaugančiam žmogui tereikia paspausti nuotolinio valdymo pultelio mygtuką ir čiužinys yra sulenkiamas ties gulinčio žmogaus pečių linija ir ligonis paverčiamas.

„Šiuo metu esame pasigaminę tris lovų prototipus, iš kurių viena lova jau stovi slaugos namuose. Iš savivaldybės gauta parama buvo labai naudinga, nes pagreitino idėjos vystymo procesus. Pusę paramos lėšų skyrėme gamybai, kitą dalį – viešinimui“, – tvirtino įmonės „Alovita“ įkūrėjas Vaidas Talačka.

„Jaunųjų kauniečių idėjos džiugina savo inovatyvumu. Bėgant laikui jos gali į Kauną gali pritraukti nemenkas investicijas. Siekiame, kad Kaunas būtų atviras verslo naujokams, investuotojams ir profesionalams. Turime konsultuotis ir bendradarbiauti su programos „Kauno startuoliai“ dalyviais, kad galėtume patobulinti tam tikrus programos trūkumus “, – teigė jaunuosius verslininkus aplankęs Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Į „Kauno startuolių“ programą taip pat įtraukta įmonė „Sviestas sviestuotas“. Tai – dviejų geriausių draugių kompanija, gaminanti natūralų riešutų sviestą.

„Labiausiai džiaugiamės tuo, kad apskritai ryžomės pradėti verslą savomis jėgomis. Džiugu, kad sugebėjome labai greitai išpopuliarėti bei pelnyti vartotojų simpatijas. Be savivaldybės paramos tai padaryti būtų buvę kur kas sunkiau. Gautą paramą skyrėme naujai įrangai. Sukūrėme net 8 skirtingų receptūrų riešutų ir sėklų sviestus. Mūsų galvose sukasi daugybė dar neįgyvendintų idėjų, kurias būtinai ateityje įgyvendinsim“, – patikino įmonės „Sviestas sviestuotas“ įkūrėjos.

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content