„Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas: kauniečiai, mylėkite savo miestą

Vienuoliktąjį sezoną Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis komandos kapitonas Paulius Jankūnas ne kartą save įvardino kaip Kauno ir „Žalgirio“ patriotą. Pokalbis su žinomu kauniečiu – apie gimtąjį miestą, čia prabėgusią vaikystę, prasidėjusį naująjį krepšinio sezoną ir gyvenimą Kaune.

Gimėte ir augote Kaune. Ką jums reiškia Kaunas? – paklausėme P. Jankūno.

Kaune praleidau visą savo gyvenimą. Gimtasis miestas iš tiesų daug ką reiškia. Šiame mieste užaugau, čia auga ir mano vaikai, čia smagu gyventi. Kaune mane tenkina gyvenimo sąlygos ir nesiruošiu iš čia išvykti.

Prisiminkime vaikystės laikus. Koks jūs vaikas?

Buvau normalus vaikas. Nebuvau iš tų mušeikų, bet ir negaliu sakyti, kad buvau ir labai geras mokinys. Po to prasidėjo krepšinis, mokykloje būdavau rečiau, stengdavausi atsiskaityti, kad viskas būtų gerai.

Kur Kaune yra Jūsų širdžiai mieliausios vietos?

Neturiu vienos vietos, kur būtinai turėčiau apsilankyti. Kartais su vaikais į kiną nueiname, mėgstame pasivaikščioti po Nemuno salą. Aišku, to laisvo laiko nėra per daug.

Kaip vertinate naujojo sezono „Žalgirio“ komandos sudėtį?

Kol kas prieš sezoną dar nežaidėme oficialių varžybų. Bet šiaip vertinu gerai. Sustiprėjome tiek lietuviais, tiek užsienio žaidėjais, kurie yra aukšto lygio. Kolektyvas geras, dabar reikia tik susiklijuoti, tapti tikra komanda ne tik rūbinėje ar ant popieriaus, bet ir aikštelėje.

Ar matote save „Žalgiryje“ po dešimties metų? Kaip žaidėjo, o galbūt jau trenerio amplua?

Sunku taip toli žiūrėti į ateitį. Noriu žaisti ir tikiuosi, kad dar ne vienerius metus galėsiu tai daryti. Kol kas trenerio vaidmenyje savęs neįsivaizduoju.

Skrisdamas iš Europos čempionato kartu su Kauno meru įrašėte linksmą kvietimą sirgaliams. Ar ateityje galime tikėtis daugiau tokių vaizdo įrašų?

Skridome tuo pačiu lėktuvu iš čempionato, ir priėjęs meras sako: turiu tokią mintį – kodėl gi nepakvietus visų kauniečių atvykti į Kauno rotušę pagerbti krepšininkų? Nufilmavome tą linksmą vaizdo įrašą ir manau, kad ši idėja pavyko gerai.

Tūkstančiai sirgalių ateina palaikyti „Žalgirio“ į areną. Galbūt turite mėgstamiausią skanduotę?

Negaliu išskirti kažkurios vienos skanduotės. Visą laiką smagu žaisti pilnoje arenoje, kuomet sirgaliai yra įsiaudrinę ir griausmingai mus palaiko. Tada nesigirdi kažkokia atskira skanduotė, tiesiog jaučiame, kad arena yra gyva ir sirgaliai tikrai palaiko „Žalgirį“.

Ko palinkėtumėte Kaunui ir kauniečiams ?

Kauno miestui norėčiau palinkėti ir toliau tokiais tempais eiti į priekį, nes ir tos pačios gatvės gerėja, ir visa aplinka gražėja. Manau, kad Kauno laukia šviesi ateitis. Kauniečiams palinkėčiau truputėlį kantrybės ir būti linksmesniems, mylėti savo miestą ir gyventi visą laiką Kaune.

Gal planuojate kada nors vėl užsiauginti ūsus?

Čia buvo toks eksperimentas. Man visai patiko, tad galbūt dar kažkada ir užsiauginsiu.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content