Kauno policijos vadas D. Žukauskas: „Kaunas tampa saugesnis“

Šį penktadienį visoje šalyje minima Angelų sargų diena. Šventės išvakarėse Kauno meras Visvaldas Matijošaitis policijos atstovus pasveikino profesinės šventės proga ir aptarė aktualiausius, su saugumu mieste susijusius klausimus.

„Sveikinu artėjančios šventės proga. Perduokite mano sveikinimus visai mūsų miesto policijos bendruomenei“, – teigė V. Matijošaitis. Policijos vadovus taip pat pasveikino susitikime dalyvavęs Kauno rajono mero pavaduotojas Kęstutis Povilaitis.

Situaciją įvertino teigiamai

„Saugumo situacija pagerėjo tiek Laisvės alėjoje ir senamiestyje, tiek ir visame mieste. Vaizdo stebėjimo kamerų dėka turime akivaizdų nusikalstamų veikų ir administracinių teisės pažeidimų mažėjimą. Pareigūnui nereikia fiziškai vaikščioti ir patruliuoti. Jis gauna signalą iš stebėtojų ir operatyviai prisistato į įvykio vietą. Džiugu, jog Kaunas tampa saugesniu miestu“, – teigė Kauno policijos vadas Darius Žukauskas.

Susitikimo metu sutarta aktyviau bendradarbiauti su policijos pareigūnais sprendžiant problemas miesto gatvėse. Didžiausias dėmesys bus skirtas patruliavimui greta avaringų pėsčiųjų perėjų, greitį viršijančių pažeidėjų drausminimui. Policininkai taip pat pažadėjo skirti papildomas pajėgas automobilių srautų reguliavimui ties įvažiavimais į miestą.

Greičio matuoklių neatsisako

Atnaujinus daugelį pagrindinių miesto gatvių atsiranda vis daugiau greičio pedalą nevengiančių paspausti vairuotojų. Kauno meras policijos vadovus patikino, jog miestas neatsisako planų investuoti į greičio matuoklius.

„Greičio matuokliai tikrai bus, tik dabar sprendžiame kokia forma. Galbūt dalis jų bus mobilūs, kilnojami. Tiesiog dabar nenorime leisti pinigų neparuoštam projektui“, – sakė Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis V. Matijošaitis.

Saugi Kauno apskritis

Kauno policijos vadas D. Žukauskas pristatė programą „Saugi Kauno apskritis“, kuri apjungia Kauno, Kauno rajono, Kaišiadorių, Jonavos ir Kėdainių savivaldybes.

Programa „Saugi Kauno apskritis“ – tai 2015-2016 m. laikotarpiu įgyvendinama programa, skirta gerinti Kauno apskrities policijos bendradarbiavimą su Kauno apskrities gyventojais, vietos savivaldoms, vietos bendruomenėms, teikti gyventojų lūkesčius atitinkančius paslaugas, didinti gyventojų pasitikėjimą policija, įtraukti Kauno apskrities bendruomenę į saugios aplinkos kūrimą.

 

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content