Prasideda Europos judriosios savaitės renginiai

Europos judrioji savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šią savaitę Kauno gyventojai galės sudalyvauti Šiaurietiško ėjimo pasivaikščiojimuose, taip pat 11-ame Kauno dviratininkų parade.

Esame įpratę rinktis automobilį net tai atvejais, kai važiuodami viešuoju transportu ir dviračiu kelią įveiktume greičiau. Derindami įvairų transportą galėtume sumažinti automobilių spūstis mieste. Šiemet Judrioji savaitė kviečia žmones išbandyti ir naudotis įvairiomis susisiekimo priemonėmis ir keliauti pigiau bei smagiau. Pasirinkdami tinkamiausią transportą galime sutaupyti pinigų, pasportuoti, saugoti aplinką. Tam tereikia norėti ir ryžtis išbandyti kažką naujo.

Kodėl verta rinktis įvairovę?

Maksimaliai išnaudokite savo laiką. Keliaudami viešuoju transportu galite skaityti laikraščius, pasitikrinti elektroninį paštą telefone, dirbti kompiuteriu, kalbėti su draugais arba tiesiog sėdėti, atsipalaiduoti ir klausytis patinkančios muzikos.

Sportas

Apie 30 min. kasdien eidami į darbą ar iki 5 km važiuodami dviračiu jausitės žvalesni ir aktyvesni. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie kasdien bent pusvalandį eina pėsčiomis gyvena 2–9 metais ilgiau nei tie, kurie keliauja automobiliu.

Pasilik pinigus sau

Keliaujantieji automobiliu miestuose, kur eismas yra intensyvus, per metus vidutiniškai sunaudoja 500–600 litrų degalų. Už šiuos pinigus galima būtų nusipirkti kelionę sau ir savo draugui.

Saugok planetą

Visame pasaulyje transporto sektorius yra vienas didžiausių šiltnamio efektą sukeliančių dujų taršos šaltinių. Pasirinkdami keliones dviračiu ar pėsčiomis mes mažiname oro taršą ir geriname jo kokybę.

Europos judriosios savaitės renginių programa rugsėjo 16-22 d.:

Rugsėjo 18 d.
penktadienis 10 val.
Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia kauniečius į Šiaurietiško ėjimo užsiėmimus. Pasivaikščiojimas pradedamas prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo šalia Ąžuolyno. Būtina išankstinė registracija telefonu
(8-37) 454 717 arba el. paštu [email protected]
Rugsėjo 19 d.
šeštadienis
13 val.
Visus dviračių mėgėjus kviečiame į 11-ąjį Kauno dviratininkų paradą.
Renginio pradžia Laisvės al. prie Kauno muzikinio teatro sodelio.
Renginį organizuoja Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius ir VšĮ Dviratai.
Rugsėjo
16-22 d.
  • Kauno miesto savivaldybės internetiniame puslapyje www.kaunas.lt visuomenės informavimas apie planuojamus Judriosios savaitės renginius Kauno mieste ir kvietimas aktyviai juose dalyvauti.
  • Informacija apie dviračių takus, maršrutus ir Kauno dviračių takų žemėlapis Aplinkos apsaugos skyriaus www.kaunas.lt/index.php?1746963923 ir www.dviratis.lt internetiniuose puslapiuose.
  • Informacija apie viešojo transporto privalumus, naujoves, maršrutus ir tvarkaraščius Transporto ir eismo organizavimo skyriaus internetiniame puslapyje www.kvt.lt

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content