Pažaislio muzikos festivaliui – svarus įvertinimas

Jau du dešimtmečius gyvuojančiam Pažaislio muzikos festivaliui suteiktas prestižinis Europos festivalių platformos EFFE (Europe for Festivals – Festivals for Europe) ženklas.

Europos festivalių platforma jungia festivalius, turinčius stiprius įsipareigojimus menui, savo bendruomenei ir europinėms vertybėms.

„Didžiuojamės, jog Pažaislio muzikos festivalis garsina Kauną ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Džiugu, jog festivalio organizatorių gebėjimas į visumą apjungti įvairius muzikos žanrus, architektūrą ir gamtą buvo puikiai įvertintas ir Europoje“, – sakė Kauno vicemeras, liberalų atstovas Simonas Kairys.

Nuo 1996 metų organizuojamas Pažaislio muzikos festivalis yra vienas iškiliausių Lietuvos kultūros reiškinių. Festivalio tikslas – populiarinti klasikinę muziką, pagyvinti Lietuvos kultūrinį gyvenimą vasaros metu, pristatyti Lietuvos ir kitų pasaulio šalių profesionalius muzikinius kolektyvus, solistus, dirigentus bei skatinti tarptautinį dialogą ir kultūrinį bendradarbiavimą.

„Džiaugiamės galėdami teigti, kad EFFE nominacijos 2015-2016 m. suformavo pirmąją EFFE nominantų kartą, kurie atstovauja meno kokybei ir turi ženklų poveikį vietos, nacionaliniame ir tarptautiniame lygmenyse. Nominantai atstovauja 31 Europos šaliai ir siūlo platų žanrų ir veiklų spektrą savo auditorijoms,“ – sakė EFFE tarptautinės žiuri pirmininkas Vicentas Baudrilleras, Lozanos Vidy teatro direktorius ir buvęs Avinjono festivalio direktorius.

Nuo 2006 m. Pažaislio muzikos festivalį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.

 

                                                                                                   Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content