Kauno rotušės laukia permainos: durys bus atvertos visiems

Kauno rotušės durys jau netrukus bus atviros ne tik jaunavedžių poroms. Prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui Kauno rotušėje įsikurs Kauno miesto muziejus, o aplankyti baltąja gulbe vadinamą miesto pasididžiavimą galės visi norintys.

Šiuo metu M. Valančiaus gatvėje esančiame nuomojamame pastate įsikūręs Kauno miesto muziejus pastaruoju metu buvo patekęs į keblią situaciją. Baigiantis nuomos sutarčiai, reikėjo skubaus sprendimo.

„Jeigu greitu metu nebūtumėme radę sprendimo, Kauno miesto muziejus būtų atsidūręs ant M. Valančiaus gatvės akmeninio grindinio. Dažnai gyvenime būna, jog spręsdamas probleminę situaciją atrandi aukso luitą. Dabar išspręsta ne tik miesto muziejaus patalpų problema, bet ir miesto rotušė atverta kauniečiams bei miesto svečiams“, – teigė Kauno vicemeras, visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovas Povilas Mačiulis.

„Priėmėme Europos kultūros sostinės iššūkį, todėl visos kultūros institucijos turi būti maksimaliai atviros tiek miestiečiams, tiek svečiams su tikrai įdomioms ir įtraukiančiomis programomis, ekspozicijomis. Turime išjudinti miestą kultūrine prasme“, – teigė vicemeras, liberalų atstovas Simonas Kairys.

Bus ką pamatyti

Apie pasigrožėjimą Kauno miesto panorama iš daugiau nei 40 metrų aukštyje stūksančio rotušės bokšto iki šiol buvo galima tik pasvajoti. Netrukus ši ir kitos pramogos bus prieinamos visiems norintiems.

„Šiuo metu pagrindinis darbas – paruošti ekspoziciją, kuri bylotų apie Kauno rotušę, apie savivaldos formavimąsi. Pačioje rotušėje yra labai įdomi erdvė – burmistro kabinetas, kur galėtų atsirasti Kauno miesto vadovų galerija“, – apie artimiausius planus pasakojo Kauno miesto muziejaus vadovė Rita Garbaravičienė.

Rotušėje lankytojai galės susipažinti su tomis vietomis, kurių niekas niekada nematė. Pavyzdžiui, iš suolininkų (teismo) salės siaurais laipteliais bus galima nusileisti į rūsį. Taip pat planuojama rekonstruoti ir svečiams atverti kalėjimo erdvę. Planuojama, kad lankytojai galės pasikelti į Rotušės bokštą, iš kurio atsiveria puiki Kauno miesto panorama.

Dirbs kartu

„Rūsyje bendradarbiausime ir dirbsime kartu su M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Keramikos skyriaus darbuotojais. Šiuo metu ten eksponuojama keramikos ekspozicija. Jau esame pasiekę susitarimą dėl bendrų darbų“, – teigė R. Garbaravičienė.

Dauguma tarnautojų, kurie šiuo metu dirba rotušės pastate, bus perkelti į kitas patalpas. Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai turės savo atskirą erdvę.

 

                                                                                            Viešųjų ryšių poskyrio informacija

rotušė-2

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content