Kaune atidaryta moderniausia klasė Lietuvoje

Kauno Milikonių pagrindinėje mokykloje šiandien duris atvėrė pirmoji Lietuvoje eksperimentinė išmanioji klasė. Joje mokiniai naudosis interaktyvia lenta, planšetiniais kompiuteriais, elektroniniu mokymosi turiniu ir debesų technologija. Visai tai apjungia ir visų įrenginių funkcionalumą užtikrina spartus belaidis internetas.

Informacinės technologijos nėra naujiena šalies mokyklose, mokytojai naudoja elektroninį dienyną, klasės turi išmaniąsias lentas ir planšetinius kompiuterius. Tačiau pirmą kartą programinė įranga, įrenginiai, mokymosi turinys ir internetas yra integruoti į vieną projektą, kuris gali tapti modeliu kitoms Lietuvos mokykloms kuriant savo išmaniąsias klases.

Partnerius bendram projektui subūrė „Teo“ ir jį kartu įgyvendina kartu su „Microsoft Lietuva“, „TAMO grupe“ ir BMK. Šiuolaikinės mokymosi aplinkos projektą kuriančios bendrovės yra savo sričių lyderės: IT ir telekomunikacijų, programinės įrangos, elektroninių žinynų ir verslo mašinų. Prie šio projekto įgyvendinimo aktyviai prisidėjo Milikonių mokykla ir Kauno savivaldybė.

„Kuomet projekto partneriai pasiūlė mums šią idėją, nei vienas iš mūsų komandos narių nė sekundės nedvejojome ir pasakėme, jog Kauno vaikai turi turėti pačias geriausias mokymosi technologijas“, – patikino Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Išmanioji klasė padės išspręsti keletą pagrindinių dalykų: šiuolaikiniai kartai mokymosi procesas taps įdomesnis. Be to taps lengviau mokintis savarankiškai, priimti sprendimus, už juos atsakyti ir rodyti iniciatyvą. Aš tikiuosi , jog po metų moksleivių rezultatai parodys šios klasės naudą“ ,- pabrėžė Kauno Milikonių pagrindinės mokyklos direktorius Janas Ryzgelis.

„Lietuvoje turime aukščiausio pasaulinio lygio interneto infrastruktūrą, kuri gali tapti šalies gerovės augimo pagrindu. Išmanioji klasė Kaune yra pavyzdys, kaip saugi ir moderni ateities mokykla prisidėti kuriant žinių ekonomiką“, – sako „Teo“ verslo klientų padalinio vadovas Aleksandras Samuchovas.

„Mūsų aplinka sparčiai keičiasi, todėl reikia kuo anksčiau išmokti greitai įsisavinti naujas žinias, kritiškai mąstyti ir atsirinkti reikiamą informaciją. Jei vaikai turės galimybę mokytis moderniais įrankiais, didelė tikimybė, jog mokyklas paliks gausus būrys smalsių jaunuolių, savo idėjomis pakeisiančių ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį“, – sakė Ainis Kavaliauskas, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

Geresni rezultatai

„Remiantis mokinių egzaminų rezultatais ir elektroninio turinio naudojimusi abiturientų tarpe, įrodyta, jog mokiniai vidutiniškai 15% pagerina savo egzaminų rezultatus. Skirtingai negu įprastai naudojamos mokymo ir mokymosi priemonės, skaitmeninis turinys visų pirma sudaro galimybę individualizuoti mokymą pagal mokinių pajėgumą, antra – elektroninis turinys palengvina darbą mokytojams bei pateikia išsamią rezultatų ir vertinimo analizę. Taigi, kaip rodo mūsų ekspertų patirtis, veiksmingi skaitmeniniai mokymo įrankiai palengvina mokytojų darbą ir padeda mokiniams pasiekti geresnių rezultatų, sako Malvina Majauskaitė “TAMO grupės” atstovė.

Audiovizualinius ir edukacinius sprendimus teikiančios bendrovės BMK generalinės direktorės Daivos Viskontienės teigimu, vykdant šį projektą buvo investuojama į naujausią programinę įrangą ir technologijas, kurios padės tiek mokytojams, tiek moksleiviams.

Plačiajai visuomenei išmaniąją klasę planuojama pristatyti lapkritį, parodoje „Mokykla 2015“.

 

                                                                                               Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content