Kaunas pasitinka rudeninę „Kaunas Jazz“ sesiją

Kaunas pasitinka rudeninę „Kaunas Jazz“ sesiją

Šio ketvirtadienio vakarą, rugsėjo 10 d., jubiliejinis „Kaunas Jazz“ festivalis muzikos mylėtojams primins apie atėjusį rudenį. Senamiesčio kiemelyje 19 val. gerbėjų lauks nemokamas muzikinis projektas „Together in Jazz“, o rugsėjo 11–12 dienomis prasidės ilgai laukta „Kauno Jazz 2015“ rudens sesija.

Rudens renginių ciklą „Žalgirio“ arenos amfiteatre atidarys „Meistriškumo pamoka“, į kurią savo gerbėjus pakvies net dvi iškilios Lenkijos džiazo asmenybės – pianistas Andrzejus Jagodzińskis ir vienas žymiausių Lenkijos gitaristų Januszas Strobelis.

Kiek vėliau džiazo mylėtojai bus pakviesti į dailininkės Irenos Mikuličiūtės organizuojamos parodos „Džiazuojančių formų ir spalvų festivalis“ atidarymą. Interaktyvi paroda „Membranos“ lankytojams pasiūlys trumpam pamiršti judėjimą įprastomis pojūčių trajektorijomis ir leistis į nuotykį.

Kaip teigia parodos organizatorė I. Mikuličiūtė, instaliacija leis svečiams peržengti pasyvaus stebėtojo patirtį ir iš tiesų dalyvauti pačiame kūrybos procese: „Būkite pasirengę pirma tapti dalyvaujančiuoju ir tik po to stebinčiuoju, nes norint išgauti šią patirtį, turite tapti integralia instaliacijos dalimi.“

Po neeilinės parodos, svečiai iš Lenkijos Andrzejus Jagodzińskis ir Januszas Strobelis „Žalgirio“ arenos amfiteatre pristatys naują bendrą projektą „Tete-A-Tete“, kuriame svingas, baladės ir energingi sambos ritmai pakerės kiekvieną, atėjusį jų pasiklausyti.

Po paskutinių svečių iš Lenkijos muzikos akordų rudens klausytojų lauks premjera – jubiliejinio tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2015“ filmas, pavadinimu „25“. Tai – įsimintiniausios 25 metų akimirkos ir istorija, prasidėjusi dar 1991-aisiais metais.

Pirmąją „Kaunas Jazz“ rudens sesijos dieną užbaigs jaunasis Izraelio talentas – Tamiras Grinbergas. Klube „Combo“ vyksiantis jo pasirodymas jau dabar laukia tikro gerbėjų antplūdžio. O ir pats Tamiras išskirtiniame interviu Lietuvos spaudai teigė, kad su mielu noru grįžta į džiazuojantį Kauną dar kartą pasimatyti su išskirtine publika.

Tiesa, šį nepakartojamo balso ir charizmos savininką rugsėjo 12 d. džiazo gerbėjai galės išgirsti Palangos geros muzikos namuose „Vandenis“. Būtent čia drauge su visais poilsiautojais, kurie savaitgalį nuspręs praleisti prie jūros besidžiaugdami paskutiniais šiltais orais, Tamiras Grinbergas simboliškai uždarys „Kauno Jazz 2015“ rudens renginių seriją.

Nemokamų rudens džiazo alėjos renginių gausa

Antrąją koncertų ciklo „Kaunas Jazz ruduo“ dieną Vilniaus gatvėje ir prie Nacionalinio Kauno dramos teatro kauniečiai ir miesto svečiai ir vėl galės mėgautis džiazo improvizacijomis net trijose scenose. Nuo pat 15 val. praeivius džiugins dešimt skirtingų džiazo improvizacijų.

„Organizuojama Džiazo alėja kauniečiams ir miesto svečiams suteikia galimybę iš arčiau susipažinti su džiazo kultūra ir įvairiomis jos apraiškomis: improvizaciniu šokiu, gyvais atlikėjų pasirodymais ir įdomiomis didžėjų soul, jazz, acid jazz, funk, r&b stilių vinilų kolekcijomis“, – teigė Džiazo alėjos koordinatorius Mindaugas Ganusauskas.

Daugiau info: http://www.kaunasjazz.lt/lt/programa/

Viešųjų ryšių poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content